i+m naturkosmetik – vegan verzorgingsproducten

i+m naturkosmetik bij tAK a plant-based lifestyle

Bedrijven in verzorgings- en cosmeticaproducten associeert men niet vaak met filantropische liefdadigheid of met het streven naar sociale verandering. Er is echter een stille revolutie aan de gang op het gebied van natuurlijke cosmetica. We zetten i+m naturkosmetik met trots in de kijker.

tak en i+m naturkosmetik berlin

Een succesvol bedrijf is niet langer een bedrijf dat een goed rendement en tevreden klanten heeft. Het geeft eveneens meerwaarde aan zowel medemens als het milieu.

Een bedrijf dat hier aan voldoet is i+m naturkosmetik Berlijn.

In 1978 ontwikkelt en produceert Inge Stamm de eerste natuurlijke huidverzorgingsproducten. Als vroedvrouw observeert ze hoe pasgeboren baby’s steeds meer allergisch reageren op standaard verzorgingsproducten. Daarom begint ze veertig jaar geleden met het ontwikkelen van een nieuwe reeks cosmetica. Haar producten zijn  zonder conserveermiddelen, minerale oliën of synthetische ingrediënten. Haar drie verschillende loopbaantrajecten – chemicus, verloskundige en natuurgeneeskundige beoefenaar – geven haar een diepgaand inzicht in het effect van natuurproducten op mensen.

Destijds waren degenen die ervoor kozen om een milieubewuste en duurzame levensstijl te leiden nog steeds meer uitzondering dan regel. Het vinden van natuurlijke, biologisch geproduceerde grondstoffen was dan ook een uitdaging. Het pionierswerk van Inge Stamm maakt de weg vrij voor de ontwikkeling – en moderne kennis – van natuurlijke cosmetica.

In crisisjaar 2007, slaat zij de handen in elkaar met advocaten Jörg von Kruse en Bernhard von Glasenapp. Beide mannen zijn gespecialiseerd in handelsrecht en bedrijfsadvies. Al een tijd waren zij op zoek om een samenwerking te realiseren die voldeed aan hun persoonlijk credo: leven op een meer duurzame en milieubewuste manier en deze waarden door te voeren op bedrijfsgebied. Het was dan ook onmiddellijk een match.

Sinds de jaren ’70, is i+m naturkosmetik al vooruitstrevend en volledig ecologische en veganistisch georiënteerd. Door de bovenstaande samenwerking komt daarnaast ook meer de nadruk op duurzaamheid en openbaar welzijn. In 2014 openen ze het eerste vrouwenopvangcentrum in Zambia, schenken ze 40% van de bedrijfswinst aan ecologische-sociale projecten zoals milieu, dierenwelzijn en sociale projecten. Ze zijn tevens het eerste bedrijf dat een nieuw, allesomvattend winstverdelingssysteem voor hun werknemers introduceert.

i+m naturkosmetic hyrdo perform bij tAK

i + m naturkosmetik probeert het idee van duurzaamheid op alle niveaus te integreren. Ze vertrouwen op een gecontroleerde biologische teelt. De producten bevatten geen schadelijke ingrediënten zoals siliconen, paraffine, ftalaten, microplastic beads of genetisch, gemodificeerde ingrediënten. Daarnaast hebben ze een duurzaam, cradle to cradle, verpakkingsconcept zonder extra buitenverpakking. Er wordt niet op dieren getest en ook geen op dieren geteste ingrediënten gebruikt. Ze betalen de leveranciers eerlijke prijzen voor hun kostbare grondstoffen en hun goede werk.

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar toch is het echt zo 🙂

i+m naturkosmetik is een meerwaarde in de badkamer, voor jouw huid, moeder aarde, de dieren en onze medemens. De verzorgingslijn in de webshop is voor ons dan ook een grote aanwinst en iets waar we heel fier op zijn!

Wij hebben de Hydro Perform lijn voor de dames en het Wild Life for Men assortiment voor de plant)aardige mannen.

i+m naturkosmetik wild life for men bij tAK

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.