hoedje af voor PonyHütchen

Wie tAK al even kent, weet dat wij groot fan zijn van het Duitse merk PonyHûtchen en hun vegan deocreme zonder aluminium.

Wat is PonyHütchen

Geïnspireerd door haar eigen kinderen en het zoeken naar goede, gezonde producten om hun de beste zorgen te geven, startte grondlegster, Hendrike, in 2009 met het maken van eigen verzorgingsproducten en een cosmetica-lijn in haar keuken. Ze werd snel erkend over de hele wereld, vooral door de aluminium-vrije deo’s.

In het Zwitserse mini-bedrijf worden alle producten liefdevol met de hand vervaardigd.

Deocrème zonder aluminium

Met deze deocrème hebben we eindelijk een natuurlijke deodorant gevonden die niet enkel bio, vegan, puur en heerlijk ruikt! Maar ook een deo, toch niet onbelangrijk, die effectief werkt, zelfs bij het sporten. 

De deocrèmes zijn volledig natuurlijk en gemaakt met hoogwaardige ingrediënten. Ze bevatten ook helemaal geen aluminiumchloriden. De  textuur is licht en romig en de deo wordt snel opgenomen door de huid. Een extra pluspunt, de crème laat geen strepen na op kleding. Door de verzorgende werking van zowel de organische sheabutter en  kokosolie is de deo vooral heel geschikt voor een gevoelige huid, ook na het epileren. Gegarandeerd een hele dag een fris en proper gevoel. 

Deocrème nieuwe formule

Als pluspunt hebben ze de deocrème-receptuur onlangs volledig vernieuwd, maar geen paniek, ze zijn alleen nog beter geworden! Wat is er dan juist gewijzigd, vraag je je af?

De deocrème wordt bij hogere temperaturen niet langer vloeibaar. Tot dusver was dit te wijten aan de kokosolie die bij temperaturen boven 24 graden vloeibaar wordt. Dit is nu verleden tijd. Dit wordt verzekerd door een veganistisch olie-bindmiddel. Het zorgt ervoor dat de formulering stabiel blijft en de oliën niet meer scheiden.

Dit maakt PonyHütchen het eerste bedrijf, in natuurlijke cosmetica, dat een hittebestendige deodorant aanbiedt op basis van kokosolie. Op gebied van gebruik, het gevoel op de huid en de werking verandert er niets. Het nieuwe ingrediënt maakt de deodorant wel iets vaster, meer als een pasta. Maar dat heeft alleen maar voordelen, want de vastere structuur zorgt voor een zuiniger gebruik. Een grote pot gaat 6 à 7 maanden mee als hij eenmaal per dag wordt gebruikt met een kleine vingertop deocrème per oksel.

TIP! Je brengt de deocreme het beste aan met een klein spateltje!

Vegen deocreme met verschillende geuren

Bij tAK hebben we alle geuren in huis, bovenop de bestaande zoals A Perfect Match(a), Fresh & Fruity en Kuscheldecke, hebben we ook 4 nieuwe geuren in het assortiment. Wat dacht je van namen zoals Rock-a Hula, Citrus Fizz en Supervixen?

Voor de heren, maar dames, aarzel niet om deze geur zelf te gebruiken, hebben we nu de mannelijke geur Waldnebel Een mannelijke, frisse opwindende geur van groene bladeren, lelie en hout.

50ml – 12,50 euro

Waarschijnlijk is het al wat duidelijker geworden waarom we zo enthousiast zijn? Echt een must try!

2 gedachten over “hoedje af voor PonyHütchen

  1. […] PonyHütchen (lees het vorig blogje hier), want ze hebben goed nieuws! De deocrèmes zijn volledig vernieuwd, maar geen paniek, ze zijn […]

  2. […] dierproefvrij en veganistisch volgens de certificeringsnormen van PETA. Lees gerust even onze blog over PonyHütchen er op […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.