De stappen voor een mooie huid

stappen voor een mooie huid

Bijvoorbeeld, het gebruiken van een maskertje, is één van de stappen bij de gelaatsverzorging van de Koreaanse vrouw. Maar hoe zit dit nu met die stappen voor een mooie huid en in welke volgorde passen we ze toe?

De Koreaanse vrouw hecht heel veel belang aan de dagelijkse verzorging van de huid. *K beauty of Korean beauty gaat uit van het feit dat voorkomen beter is dan genezen. Hier in het Westen redeneren we bvb: hoe kom ik van dit puistje af, in Korea vertrekken ze van het idee, “hoe krijg ik geen puistjes”? Huidproblemen voorkomen ze vooral door heel consistent de huid te gaan reinigen, hydrateren en voeden.
Korean Beauty

Hiervoor volgen ze consequent een paar stappen in hun schoonheidsritueel!

Een heel belangrijke stap is het gebruik van natuurlijke producten. Daar je huid het grootste orgaan van jouw lichaam is, is het aangewezen dat hetgeen je erop smeert geen giftige stoffen bevat. Tegenwoordig bestaat er voor elk commercieel product in de handel, een natuurlijk alternatief, zonder te moeten inboeten aan kwaliteit! Wij verdelen Evolve Beauty omwille van de zuiverheid van hun producten. Ik schreef hierover reeds een blog, lees hem gerust na.

Een handige tip is dat je te werk gaat van licht naar zwaarder. Dus je start na het reinigen met de gel texturen, die zijn ook vaak het meest geconcentreerd, om te eindigen met een vochtinbrengende crème of gezichtsolie.

Misschien wel de meest essentiële stap is reinigen! In het stappen beauty-ritueel kan je stappen overslaan of hoef je bepaalde stappen niet dagelijks te doen, maar reinigen, dat doe je dagelijks, ‘s morgens en ‘s avonds. En dit geldt ook voor de mensen die geen make-up gebruiken. Onze huid wordt dagelijks blootgesteld aan vervuiling. Kies niet voor de snelle oplossing zoals wegwerpbare (meestal toxische) reinigingsdoekjes maar neem je tijd om het gelaat te reinigen met een goede cleanser en zachte doek. Een groot voordeel aan het handmatig gaan reinigen is de gratis gezichtsmassage die je jezelf geeft. Door het masseren van je huid geef je ze instant een lift en een lymfedrainage. Ik gebruik zowel ‘s morgens als ‘s avonds een konjac spons. In de ochtend gebruik ik die zonder reinigingsproduct, ‘s avonds in combinatie met. De konjac spons, een van nature vochtrijke plantenvezel, heeft alkalische en anti-bacteriële eigenschappen voor een perfecte balans van de huid. Week ze even in lauw water, tot ze zijdezacht aanvoelt, om vervolgens te genieten van een ​​diepe reiniging en tevens een zachte peeling te ervaren. Spoel de spons na gebruik altijd uit en laat hem drogen op een luchtige plaats aan het handige koordje. Let op dat je ze niet uitwringt, omdat dit de delicate plantvezels kan beschadigen.
reinigen
‘s Avonds gebruik je dan een diepreinigende cleanser. Ik gebruik de Gentle Cleansing Melt van Evolve Beauty. Ik verwijder deze ook met de konjac spons maar je kan ook gebruik maken van herbruikbare, warme, vochtige reinigingsdoekjes. Voor wie geen make-up aanbrengt of liever een lichter product gebruikt, kan je opteren voor een frisse gezichtsgel, zoals de Daily Detox Face Wash van Evolve. Droog je huid met een zachte doek, zalig is de bamboe handdoek van Marley’s Monsters.
Een volgende stap is het gebruik van een toner. Veel mensen staan hier sceptisch tegenover maar uit ervaring merk ik dat de vochtinbrengende producten na het reinigen veel beter worden opgenomen op een benevelde huid. Vroeger bestonden deze toners met alcohol wat veel te agressief is voor de huid en ze zelfs gaat uitdrogen. Vandaag de dag zijn het zachte vloeistoffen, super licht vol antioxidanten en de fijne geur van bloemen. Door het gebruik van een toner hoef je niet te grijpen naar een zware nachtcrème omdat lichte crèmes of serums veel gemakkelijker absorberen en voldoende voeden. Wil je een instant opkikker van de huid gedurende de dag, kan je heel snel met de toner over het gelaat spuiten. Ik gebruik de toner ook om mijn minerale make-up te fixeren.
toner
Dit brengt ons bij de volgende stap. Op de vochtige huid (door de toner), breng je nu ofwel een serum aan of onmiddellijk je gelaatscrème. Ik gebruik dagelijks beide omdat ik een serum echt een verrijking vind voor mijn huid. Heb je echter geen droge huid of ben je nog jong, volstaat het van enkel een dagcrème op te doen. Serums zijn lichte texturen, meestal een gel of op waterbasis. Verwar ze niet met gezichtsolie, die soms misleidend serums worden genoemd! Check steeds eerst de textuur! Gebruik een klein laagje serum voor het aanbrengen van de gelaatscrème en laat even inwerken.
voeden
Een stap die je vervolgens zeker niet overslaat is het aanbrengen van een gelaatscrème of dagcrème. Deze zal je beschermen tegen de alledaagse vervuiling en/of het aanbrengen van jouw make-up, ‘s avonds gaat hij jouw huid extra voeden en hydrateren. Heb je soms het gevoel dat jouw crème niet voldoende werkt en dat je huid trekkerig aanvoelt, zou ik niet overschakelen naar een zwaardere crème maar eerder opteren om daarvoor een serum aan te brengen. (zie de stap hierboven) Als je jouw dagcrème hebt aangebracht, wacht dan 10 tot 15 minuten voordat je jouw make-up opdoet. Ga je ‘s avonds voor herstel en heb je een droge huid kan je kiezen voor een heerlijke gezichtsolie, al dan niet in combinatie met een serum.
Voor wie wil, kan nu nog extra gaan verzorgen door het gebruik van een lichte, verkoelende oogcrème en de toepassing van een balsem voor de lippen. Tip: gebruik een overschotje van het opbrengen van jouw oogcrème als extra verzorging rond jouw lippen.
ogen & lippen
En zo komen we bij de laatste stap, het gebruik van een peeling of maskertje. Dit is iets dat je niet dagelijks hoeft te doen maar eerder wekelijks. Wanneer je vindt dat je huid er wat dof uitziet of ruw aanvoelt kan je gaan voor een peeling of masker, of beide. Zorg ervoor dat je ze steeds toepast op een reeds gereinigde huid! Een echte aanrader is het chocolade masker van Evolve Beauty! Het is een rijk masker. De combinatie van het rauwe cacaopoeder en de klei vernieuwt en zuivert de huid. Daarbovenop zorgen de kokosnoot-korrels voor een buffer dat leidt een tot zijdeachtige perfectie. Natuurlijke suikerextracten veranderen het masker in een zachte peeling. Door contact met water verandert dit in een romige melk dat gemakkelijk afspoelt. Hierdoor wordt de huid glad, gehydrateerd en ontspannen.
peeling of maskertje

Zo, dit zijn zowat de belangrijkste stappen voor een mooie huid en ik hoop dat ik jullie hier wat wegwijs heb in kunnen maken? Het is echt een aanrader om dit te zien als een dagelijks ritueel en er vooral ‘s avonds wat tijd voor uit te trekken. Pamper yourself! Your skin deserves it!

vanessa, x

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.