De stappen voor een mooie huid

stappen voor een mooie huid

Ken jij de 6 stappen voor een mooie huid? De Koreaanse vrouw hecht heel veel belang aan de dagelijkse verzorging van de huid. *K beauty of Korean beauty gaat uit van het feit dat voorkomen beter is dan genezen. Hier in het Westen redeneren we bvb: hoe kom ik van dit puistje af, in Korea vertrekken ze van het idee, “hoe krijg ik geen puistjes”? Huidproblemen voorkomen ze vooral door heel consistent de huid te gaan reinigen, hydrateren en voeden.

Korean Beauty

Hiervoor volgen ze consequent een paar stappen in hun schoonheidsritueel! Volg je even mee?

Stap 1 is het gebruik van natuurlijke producten.

Daar je huid het grootste orgaan van jouw lichaam is, is het aangewezen dat hetgeen je erop smeert geen giftige stoffen bevat. Tegenwoordig bestaat er voor elk commercieel product in de handel, een natuurlijk alternatief, zonder te moeten inboeten aan kwaliteit!

Wij verdelen Evolve Beauty omwille van de zuiverheid van hun producten. Ik schreef hierover reeds een blog, lees hem gerust na.

Daarnaast hebben we het verzorgingsassortiment van UpCircle Beauty. UpCircle Beauty zijn de pioniers in het hergebruiken van rest- of bijproducten uit de voedingsindustrie. Ingrediënten die men anders weggooit, passen ze toe in hun ‘circulaire skincare’.

Stap 2 is reinigen

Misschien wel de meest essentiële stap is reinigen!

In het stappen beauty-ritueel kan je stappen overslaan of hoef je bepaalde niet dagelijks te doen, maar reinigen, dat doe je dagelijks, ‘s morgens en ‘s avonds.

En dit geldt ook voor de mensen die geen make-up gebruiken.

Onze huid wordt dagelijks blootgesteld aan vervuiling. Kies niet voor de snelle oplossing zoals wegwerpbare (meestal toxische) reinigingsdoekjes maar neem je tijd om het gelaat te reinigen met een goede cleanser en zachte doek.

Een groot voordeel aan het handmatig gaan reinigen is de gratis gezichtsmassage die je jezelf geeft. Door het masseren van je huid geef je ze instant een lift en een lymfedrainage. Ik gebruik zowel ‘s morgens als ‘s avonds een konjac spons. In de ochtend gebruik ik die zonder reinigingsproduct, ‘s avonds in combinatie met. De konjac spons, een van nature vochtrijke plantenvezel, heeft alkalische en anti-bacteriële eigenschappen voor een perfecte balans van de huid. Week ze even in lauw water, tot ze zijdezacht aanvoelt, om vervolgens te genieten van een ​​diepe reiniging en tevens een zachte peeling te ervaren. Spoel de spons na gebruik altijd uit en laat hem drogen op een luchtige plaats aan het handige koordje. Let op dat je ze niet uitwringt, omdat dit de delicate plantvezels kan beschadigen.

reinigen

‘s Avonds gebruik je dan een diepreinigende cleanser. Heel geschikt hiervoor is de Gentle Cleansing Melt van Evolve Beauty. Je kan de cleanser verwijderen met de konjac spons of maak gebruik van herbruikbare, warme, vochtige reinigingsdoekjes. Een andere aanrader is de romige en rijke textuur van de UpCircle Beauty Cleansing Face Balm met een warme abrikozengeur!

Voor wie geen make-up aanbrengt of liever een lichter product gebruikt, kan je opteren voor een frisse gezichtsgel, zoals de Daily Detox Face Wash van Evolve of de Super Duper Body Drop The Dirt Cleansing Cream, een milde gezichtsreiniger op basis van CBD. Deze verwijdert zorgzaam make-up, onzuiverheden en vervuiling zonder jouw beschermlaag van de huid aan te tasten of te beschadigen. Jouw huidje blijft enkel schoon, gevoed en gelukkig achter! Droog je huid achteraf met een zachte doek, zalig hiervoor is een bamboe handdoek.

Stap 3 is het gebruik van je toner

Veel mensen staan hier sceptisch tegenover maar uit ervaring merk ik dat de vochtinbrengende producten na het reinigen veel beter worden opgenomen op een vochtige huid.

Vroeger bestonden deze toners met alcohol wat veel te agressief is voor de huid en ze zelfs gaat uitdrogen. Vandaag de dag zijn het zachte vloeistoffen, super licht vol antioxidanten en de fijne geur van bloemen.

Door het gebruik van een toner hoef je niet te grijpen naar een zware nachtcrème omdat lichtere crèmes of serums veel gemakkelijker absorberen en voldoende voeden. Wil je een instant opkikker van de huid gedurende de dag, kan je heel snel met de toner over het gelaat spuiten. Probeer de toner ook om jouw minerale make-up te fixeren.

upcircle beauty face toner with mandarin & chamomile vegan gezichtstoner
toner

Stap 4 is voeden

Dit brengt ons bij de volgende stap. Op de vochtige huid (door de toner), breng je nu ofwel een serum aan of onmiddellijk je gelaatscrème. Heeft je huid nood aan extra verzorging, gebruik dan beide.

Serums zijn lichte texturen, meestal een gel of op waterbasis. Verwar ze niet met gezichtsolie, die soms misleidend serums worden genoemd! Check steeds eerst de textuur! Gebruik een klein laagje serum voor het aanbrengen van de gelaatscrème en laat even inwerken.

voeden

Heb je echter geen droge huid of ben je nog jong, volstaat het van enkel een dagcrème op te doen.

Maar het is een stap die je zeker niet overslaat! Het aanbrengen van een gelaatscrème of dagcrème zal je beschermen tegen de alledaagse vervuiling en/of het aanbrengen van jouw make-up. Heb je soms het gevoel dat jouw crème niet voldoende werkt en dat je huid trekkerig aanvoelt? Probeer dan eerst een combinatie van serum en dagcrème, voor je overstapt naar een zwaardere dagcrème. Als je jouw dagcrème hebt aangebracht, wacht dan 10 tot 15 minuten voordat je jouw make-up opdoet

‘s avonds gaat hij jouw huid extra voeden en hydrateren. Ga je ‘s avonds voor herstel en heb je een droge huid kan je kiezen voor een heerlijke gezichtsolie, al dan niet in combinatie met een serum. Liever niet te veel flesjes, de vegan nachtcrème van UpCircle Beauty kan een oplossing bieden voor dat extraatje. Deze is rijk, romig en luxueus!

Stap 5 is zorg dragen voor de ogen en lippen.

Voor wie wil, kan nu nog extra gaan verzorgen door het gebruik van een lichte, verkoelende oogcrème en de toepassing van een balsem voor de lippen.

Tip: gebruik een overschotje van het opbrengen van jouw oogcrème als extra verzorging rond jouw lippen. Of geef extra aandacht bij de oudere huid voor de contouren rond de mond en ogen.

ogen & lippen

Stap 6 is een peeling of maskertje

En zo komen we bij de laatste stap, het gebruik van een peeling of maskertje. Dit is iets dat je niet dagelijks hoeft te doen maar eerder wekelijks. Wanneer je vindt dat je huid er wat dof uitziet of ruw aanvoelt kan je gaan voor een peeling of masker, of beide. Zorg ervoor dat je ze steeds toepast op een reeds gereinigde huid!

Check zeker even de maskertjes en peelings in het gamma van Evolve Beauty en UpCircle Beauty.

peeling of maskertje

Een handige tip is dat je te werk gaat van licht naar zwaarder. Dus je start na het reinigen met de gel texturen, die zijn ook vaak het meest geconcentreerd, om te eindigen met een vochtinbrengende crème of gezichtsolie.

Zo, dit zijn de belangrijkste stappen voor een mooie huid en ik hoop dat ik jullie hier wat wegwijs heb in kunnen maken? Het is echt een aanrader om dit te zien als een dagelijks ritueel en er vooral ‘s avonds wat tijd voor uit te trekken. Pamper yourself! Your skin deserves it!

vanessa, x

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.