8 tips om de lente in huis te halen

Wie herinnert zich dit leuke nummer nog van Stef Bos? Stef weet precies hoe ‘je lenteproof wordt, maar ook deze 8 tips om de lente in huis te halen brengen je zeker op goede weg!

Het lijkt definitief lente te worden, dat betekent dat we ons, stilletjes aan, letterlijk, een beetje meer bloot mogen geven. Bereid je voor op de zachte temperaturen en geef je lichaam wat extra verzorging zodat je straks straalt.

Hoe pakken we dit aan?

1- Eet jezelf mooi en gezond!

Denk hier aan een volwaardige, plantaardige voeding. Eet zoveel mogelijk onbewerkt voedsel, dat betekent voedsel waar niets aan toegevoegd is of iets uit verwijderd is. Bijvoorbeeld, vervang olie door avocado, kokosnoot of noten. In plaats van lege, calorierijke witte suiker vervang je dit door voedzame en mineraalrijke dadels, dadelstroop en/of bananen. Gebruik ook geen geraffineerde bloem of meelsoorten maar ga voor zo min mogelijk bewerkte volkoren granen zoals volkoren havermout.

lenteproof worden met gezonde voeding

Zorg voor jezelf met het eten van fruit en veel groenten, gezonde vetten zoals noten, lijnzaad en avocado. Eet dagelijks bonen en volkoren granen en geniet van gedroogde en verse kruiden in al je bereidingen. Uiteraard is veel drinken een must en dan heb ik het wel over water (1,5l/dag), groene thee en af en toe een kopje koffie.

2- Beweeg!

Bewegen is zeker ook iets op de to do lijst maar, ik geef eerlijk toe, al dat intensief sporten is niet aan mij besteed. Probeer toch dagelijks een wandeling te maken of pak de fiets voor de boodschappen. Neem vaker de trap in plaats van de lift of roltrap. Zittend beroep? Sta dan regelmatig eens op en doe een klein toertje rond je bureau of doe wat stretching. Hou het in elk geval leuk en forceer niets of leg je geen zware streefdoelen op, anders hou je het moeilijk vol.

3- Goede nachtrust

Al even belangrijk als bewegen is een goede nachtrust. Slapen is iets heel natuurlijks maar steeds meer mensen kunnen de slaap niet vatten of worden midden in de nacht wakker en vinden geen rust meer. Veelal is dit te wijten aan het feit dat het slapen geforceerd wordt. Geniet meer van je slaapomgeving. Een paar tips:

– Ban alle schermen uit de slaapkamer. Het is bewezen dat schermen, van gsm, tv of computers licht uitstralen die ervoor zorgen dat ons retina nog steeds licht opvangt. Wil je nog wat ontspannen in bed, lees dan een boek of gebruik een e-reader. Gsm nodig als wekker? Zet je toestel dan op vliegtuigmodus.

– Een andere leuke tip: ververs regelmatig de lakens! Blijkbaar vinden de mensen de geur van verse lakens heerlijk ontspannend, dus… Ook een opgeruimde, minimalistische kamer geeft rust.

– Weer achtergrondgeluiden en zorg dat het echt donker is. Word je niet graag wakker in een compleet verduisterde ruimte kan je gebruik maken van een oogmasker of leg een zaklampje op je nachtkastje.

– Slaap in een frisse kamer! Te warm zorgt ervoor dat je lichaam niet in rust komt. Een kamer mag gerust slechts een temperatuur van 15 à 17° C hebben.

– Hou er een slaaproutine op na. Probeer zoveel mogelijk op hetzelfde uur te gaan slapen en op te staan. Aromatherapie zou goed zijn om werk te maken van een routine. De geur van lavendel, valeriaan of kamille geeft een gevoel van rust. Geniet een 20tal minuutjes van de therapie en je lichaam zal uitkijken naar deze soort van meditatie. Ook het al dan niet dragen van een pyjama is een routine.

lenteproof worden nachtrust tips

4- Ga voor een nieuw kapsel

Hoe nog meer lenteproof worden? Waag je aan een nieuwe kapsel of een oppepper van je haarkleur. Ontdek zeker de haarverzorgingsproducten van Maria Nila, voor een instant verwenkuurtje voor jouw wilde lokken.

maria nila haarproducten bij tAK


5- Fris je garderobe op

Eindelijk kunnen de dikke truien, winterjassen en warme laarzen plaats maken voor de lentekleren en zomergarderobe. Ruil donkere kleuren in voor lichte, zomerse kleuren. Draag bijvoorbeeld pasteltinten of zomerse, felle kleuren.

6- Selfcare

Neem wat extra tijd om je eigen lichaam ook aan de buitenkant te verzorgen.

Scrubben is een must als je langer wil genieten van je kleurtje. Maar scrubben zorgt er ook voor dat je lichaam lekker zacht aanvoelt. Ga voor dat perzikhuidje en verwijder instant de dode huidcellen! Nieuw in het gamma, voor het lichaam, is de Tropical Blossom Body Polish van Evolve Beauty. Pure weldaad voor de huid na die lange wintermaanden.

Ook jouw gezicht verdient regelmatig een scrub, ga dan wel voor een iets mildere korrel, zalig is Rose Quartz Facial Polish van Evolve Beauty. Een dikke laag op je gezicht en, hup, onder de douche. Door de warmte van het water kan het goed inwerken. Goed afspoelen en klaar!

Evolve Rose Quartz facial polish vegan gelaatsscrub

Nadat je jouw huidje goed onder handen hebt genoten, nog even nagenieten onder de douche . Misschien met deze natuurlijke hand- en lichaamszepen van Evolve? In heerlijke exotische geuren zoals African Orange Aromatic Wash of de Citrus Blend Aromatic Wash.

Daarna gaan we smeren, smeren, smeren! Je huid heeft na de bewerking met de scrub een extra verzorging nodig om de huid weer te kalmeren en te voeden en hoe kan dat beter met de African Orange Aromatic Lotion of de Citrus Blend Aromatic Lotion? Of als totaalpakket op de Tropical Blossom, een verzorgend laagje Tropical Blossom Body Butter! Je huid zal je dankbaar zijn en zal veel beter een kleurtje opnemen bij het zonnen en dit ook langer behouden. Dit is alweer een fase in lenteproof worden!

Op zoek naar nog meer voeding? Deze zwangerschapsveilige, hydraterende lichaamsolie is ontwikkeld om de droge en/of rijpe huid nieuw leven in te blazen en het uiterlijk van littekens en striae te verminderen. Ze is heerlijk licht en neemt snel op. De Super Berry Body Oil van Evolve Beauty is gemaakt met een reeks ongelooflijk krachtige, natuurlijke ingrediënten die de vernieuwing van de cellen verbeteren. Kortom een lichaamsolie die jouw huid er op haar best laat uitzien.

lenteproof worden met evolve beauty bij tAK

Dames, vergeet zeker ook jouw borsten niet. Ontdek waarom ik zo enthousiast ben over de Boob’s Essential Oil Van Essentials by Zoe LVH

Zorg ook dat je je gezicht steeds goed reinigt, zeker als je regelmatig make-up gebruikt of zonnecrème. Gebruik een goede, milde gezichtsreiniger. Maak van dit ritueel iets om naar uit te kijken. Gebruik gezellige, vrolijke wasbare reinigingsdoekjes of een konjac spons en je zal geen enkele beurt overslaan!

Je lichaam aan de buitenkant verzorgen is niet alleen zalig maar kan je ook in een beter humeur brengen en je zelfvertrouwen een boost geven.

7- Lenteschoonmaak

Wil je het helemaal afmaken kan je ook het huis en de tuin aanpakken! Ga voor een lenteschoonmaak. Haal emmer en spons boven en geef alles een goede schrobbeurt. Denk eraan milieuvriendelijke producten te gebruiken zodat je jouw huis vrij maakt van schadelijke verontreiniging. Werken in de tuin en de lenteschoonmaak vraagt veel van jouw handen, geef ze dus wet extra liefde met deze vegan handcrèmes van The Cottage Greenhouse. Voor mij geen ander meer, ze zijn fenomenaal!

8- The Marie Kondo Way

Wat dacht je van de overbodige spullen in je leven weg te schenken, te recycleren of weg te gooien? Vaak moet er dan een knop om want mensen hebben het vaak moeilijk met loslaten. Maar onthou, mooie herinneringen zijn belangrijker dan de spullen zelf. Opruimen werkt bevrijdend en maakt gelukkig. Opgeruimd huis, opgeruimde geest. Op Netflix kan je de series van Marie Kondo bekijken. Ik vond ze heel interessant!

Helemaal lenteproof worden? Ontvang de lente met open armen! Geniet van al het moois dat de natuur te bieden heeft! Hebben jullie nog tips, laat ze dan gerust weten! We ontvangen ze graag met open armen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.