over ons

Hallo, wat  leuk je hier te ontmoeten!

Mijn naam is Vanessa en ik ben, sinds mei 2017, trotse eigenaar van tAK*| a plant-based lifestyle.

Tijdens mijn studententijd (1995) werd ik vegetariër en sinds 2014 zijn mijn man en ik “vegan”.

Een volledig plantaardig eetpatroon en levensstijl kwam er na het lezen van ‘De Vrolijke Veganist’. Jarenlang zijn we blind geweest voor de wanpraktijken in de zuivelindustrie, de exploitatie van dieren voor voeding, kledij, schoeisel, meubilair en accessoires en de impact van de intensieve veeteelt op het milieu. Door veel te lezen en effectief ‘zo’ te eten, ontdekten we dat een plantaardig dieet ook zorgt voor een betere gezondheid en meer energie.

Ik was zo onder de indruk van de meerwaarde om vegan te zijn, dat ik dit aan iedereen wilde vertellen. Met mijn opleiding van interieurarchitecte had ik al geruime tijd een blog over interieurarchitectuur maar ik begon langzaamaan meer en meer over veganisme in plaats van interieurarchitectuur te schrijven.

over ons Tak a plant-based lifestyle

Om nog meer mensen van mijn passie rond veganisme te laten proeven, besloot ik in 2017, om in
eigen huis een klein winkeltje met veganistische producten en een take-away te openen, met gezonde
smoothies en lunchboxen die mensen konden komen ophalen. Daarnaast deden Heiko en ik vaak vegan events mee en zo ontdekten we dat er nog niet zo’n groot aanbod bestond omtrent leuke, lekkere, mooie en/of gezellige vegan producten. Daar ik het gevoel kreeg op dit gebied nog meer te kunnen betekenen, besloot ik de webshop te starten.

Hoe fantastisch is het om een aanbod aan te bieden waar niemand zich zorgen hoeft te maken dat een product dierlijke ingrediënten bevat? En daardoor dat product ook vaak allergenenvrij is? Een aanbod aan producten die je daarnaast ook een vertrouwd gevoel geven. Lekkere producten, vooruitstrevende producten, uiterst verzorgende en zuivere producten. Producten met een boodschap en die geven om de natuur. Een aanbod dat hip en stijlvol is en het leven plezanter maakt zonder schuldgevoel!

tAK* is tot op de dag van vandaag nog steeds helemaal mijn kindje en ik sta in voor de zoektocht naar steeds nieuwe en originele, veganistische producten. Het leggen van contacten met de leveranciers en het plaatsen van bestellingen. Maar ook voor de opmaak, het beheren van de webshop en de volledige IT er rond. Het bijhouden van de sociale media. De boekhouding en facturatie. Het contact met jou en het samen vinden van oplossingen bij problemen of vragen of het vinden van dat ene bijzonder product. Daarnaast verzorg ik ook het logistieke gedeelte zoals het verpakken en opsturen van de pakketjes en het opvolgen van de verzendingen. En dat doe ik echt met hart en ziel omdat deze webshop het verschil kan maken voor mens, dier en de planeet.

Ik opereer volledig van thuis uit waar de reserve slaapkamer en de volledige kelderverdieping ondertussen stockruimte zijn!

En wat ben ik blij met deze werklocatie want hier ben ik steeds bij Momo, Charlotje en Esmée, onze viervoetige huisgenoten. Alle 3 de honden zijn adopties en net als ons volledig veganistisch. Uiteraard vind je bij tAK | a plant-based lifestyle dan ook een categorie “huisdieren”!

Vegan worden was de beste beslissing dat we ooit genomen hebben en graag had ik jou daar ook van overtuigd.

Kom gezellig rondsnuisteren, op de webshop, in ons breed vegan assortiment en ontdek dat een vegan levensstijl pure ‘fun’ is! Je vindt ons trouwens nog steeds regelmatig terug op vegan of eco-friendly evenementen. De kalender staat op de website in de linkerkolom. Ook op de tAK FB pagina kan je de evenementen terugvinden. t Zou leuk zijn elkaar ook in t echt te ontmoeten!

over ons Tak a plant-based lifestyle

TAK, Heiko, Vanessa, Momo, Charlotje & Esmée x

*waarom de naam tAK
  • *tAK betekent “Dank je” in het Deens. Een ‘dank je’ aan iedereen die plantaardig overweegt, denkt, omarmt. We vinden dit ook een leuke verwijzing naar onze voorliefde voor het Hoge Noorden. Het woord tak in het Nederlands is op en top plantaardig en je kan het ook zien als de afkorting van  The Animal Kingdom