over ons

Graag hadden we tAK*| a plant-based lifestyle en onszelf even voorgesteld.

over ons Tak a plant-based lifestyle

Wij zijn Heiko en Vanessa en zijn sinds 1995 vegetariër en sinds 2014 “vegan”. Een volledig plantaardig eetpatroon en levensstijl kwam er na het lezen van ‘De Vrolijke Veganist’. Jarenlang zijn we blind geweest voor de wanpraktijken in de zuivelindustrie, de exploitatie van dieren voor voeding, kledij, schoeisel, meubilair en accessoires en de impact van de intensieve veeteelt op het milieu. Door veel te lezen en effectief ‘zo’ te eten, ontdekten we dat een plantaardig dieet ook zorgt voor een betere gezondheid en meer energie.

Wij delen onze liefde met Momo, Charlotje en Esmée, onze viervoetige huisgenoten. Alle 3 de honden zijn adopties en net als ons, “vegan to the bone” 😉 Momo, een frans bulldogje, adopteerden we in 2017. Charlotje maakt sinds december 2018 deel uit van het gezin. Zij is een adoptie via Greyhounds in Nood België. Esmée, een Engelse bulldog, is bij ons sinds mei 2019. Haar adopteerden we via de MLM Bullies Nieuwpoort.

Vegan worden was de beste beslissing dat we ooit genomen hebben en graag hadden we jullie daar ook van overtuigd. Daarom beslisten we in 2017 om tAK op te starten en mensen meer vertrouwd te maken met een plantaardige levensstijl.

Kom gezellig rondsnuisteren, op de webshop, in ons breed vegan assortiment en ontdek dat een vegan levensstijl pure ‘fun’ is! Je vindt ons trouwens regelmatig terug, met onze plantaardige producten, op vegan of eco-friendly evenementen. De kalender staat op de website in de linkerkolom. Ook op de tAK FB pagina kan je de evenementen terugvinden. t Zou leuk zijn elkaar ook in t echt te ontmoeten!

over ons Tak a plant-based lifestyle

TAK, Heiko, Vanessa, Momo, Charlotje & Esmée x

*waarom de naam tAK
  • *tAK betekent “Dank je” in het Deens. Een ‘dank je’ aan iedereen die plantaardig overweegt, denkt, omarmt. We vinden dit ook een leuke verwijzing naar onze voorliefde voor het Hoge Noorden. Het woord tak in het Nederlands is op en top plantaardig en je kan het ook zien als de afkorting van  The Animal Kingdom