over ons

Hallo, wat  leuk je hier te ontmoeten!

Mijn naam is Vanessa en ik ben, sinds mei 2017, trotse eigenaar van tAK*| a plant-based lifestyle.

Wat is tAK | a plant-based lifestyle?

tAK is jouw online concept store voor een zo compleet mogelijke vegan leefstijl.

Waarom vegan?

Tijdens mijn studententijd (1995) werd ik vegetariër en sinds 2014 zijn mijn man en ik “vegan”.

Een volledig plantaardig eetpatroon en levensstijl kwam er na het lezen van ‘De Vrolijke Veganist’, van Floris Van den Berg.

Jarenlang zijn we blind geweest voor de wanpraktijken in de zuivelindustrie, de exploitatie van dieren voor voeding, kledij, schoeisel, meubilair en accessoires en de impact van de intensieve veeteelt op het milieu. Door veel te lezen en effectief ‘zo’ te eten, ontdekten we dat een plantaardig dieet ook zorgt voor een betere gezondheid en meer energie.

Waarom een vegan webshop?

Vegan zijn is echt een meerwaarde, en dat willen we aan iedereen vertellen.

Met mijn opleiding van interieurarchitecte had ik al geruime tijd een blog over interieurarchitectuur maar ik begon langzaamaan meer en meer over veganisme in plaats van interieurarchitectuur te schrijven.

over ons Tak a plant-based lifestyle

Om nog meer mensen van mijn passie rond veganisme te laten proeven, besloot ik in 2017, om in
eigen huis een klein winkeltje met veganistische producten en een take-away te openen, met gezonde
smoothies en lunchboxen die mensen konden komen ophalen.

Daarnaast deden Heiko en ik vaak vegan events mee en zo ontdekten we dat er nog niet zo’n groot aanbod bestond omtrent leuke, lekkere, mooie en/of gezellige vegan producten. Daar ik het gevoel kreeg op dit gebied nog meer te kunnen betekenen, besloot ik de webshop te starten.

Is het moeilijk om vegan te zijn?

Je hoeft als veganist niets te missen, integendeel, de veganistische producten op de markt zijn niet alleen lekkerder, gezonder, leuker, natuurlijker, origineler maar ook beter voor de planeet, het dierenwelzijn en onze medemens.

Maar als veganist moet je heel veel dingen en ingrediënten checken, want vaak zitten er dierlijke ingrediënten verdoken in producten. Veel warenhuizen en grote online spelers zijn ook niet altijd op de hoogte wat veganisme betekent en willen gewoon meesurfen op de ‘trend’ en bieden soms producten aan als plantaardig, terwijl ze toch nog dierlijke bestanddelen bevatten. (noot: veganisme is geen trend)

Zorgvrij shoppen in onze vegan webshop!

Hoe fantastisch is het om een aanbod te vinden waar je jou geen zorgen hoeft te maken dat een product dierlijke ingrediënten bevat?

En dat dit product daardoor ook vaak allergenenvrij is? Zo hebben we ook een aanbod glutenvrij, die automatisch steeds ook lactose en melkvrij is.

Een aanbod aan producten die je daarnaast ook een vertrouwd gevoel geven. Producten die je kent van vroeger maar dacht u niet meer te kunnen vinden. Lekkere producten, vooruitstrevende producten, uiterst verzorgende en zuivere producten. Producten met een boodschap en die geven om de natuur. Een aanbod dat hip en stijlvol is en het leven plezanter maakt zonder schuldgevoel!

Vragen over veganisme of over de producten in de webshop?

Laat ons gerust een berichtje in de chat onderaan of stuur een mailte naar vanessa@t-a-k.be, we helpen heel graag en zoeken steeds naar een oplossing.

Onze garantie naar jou toe?

tAK* is tot op de dag van vandaag nog steeds helemaal mijn kindje en ik sta in voor de zoektocht naar steeds nieuwe en originele, veganistische producten. Als het niet veganistisch is, bieden we het niet aan. Maar elk product moet ook lekker zijn, werken, bruikbaar en/of ecologisch zijn.

Elk product wordt dan ook steeds persoonlijk uitgetest!

We werken steeds met leveranciers die ook overtuigd zijn om de dingen anders aan te pakken. Omdat we vinden dat moeder aarde dit verdient! Zodat al haar bewoners, die afhankelijk zijn van deze planeet, nog millennia lang duurzaam kunnen bestaan.

Het contact met jou en het samen vinden van oplossingen bij problemen of vragen of het vinden van dat ene bijzonder product, maakt tAK nog boeiender. Dit alles doe ik met hart en ziel omdat deze vegan webshop het verschil kan maken voor mens, dier en de planeet.

Wat is de locatie van tAK a plant-based lifestyle?

tAK is gesitueerd in Marke, Kortrijk, en we werken gewoon van thuis uit.

Het is dus ook steeds mogelijk om jouw bestelling te komen afhalen als je in de buurt bent.

Een pluspunt om van thuis uit te werken is dat ik steeds bij Momo, Charlotje en Esmée ben, onze viervoetige huisgenoten. Alle 3 de honden zijn adopties en net als ons volledig veganistisch. Uiteraard vind je bij tAK | a plant-based lifestyle dan ook een categorie “huisdieren“!

Vegan worden was de beste beslissing dat we ooit genomen hebben en graag hadden we jou daar ook van overtuigd.

Kom gezellig rondsnuisteren, op de webshop, in ons breed vegan assortiment en ontdek dat een vegan levensstijl pure ‘fun’ is! Je vindt ons trouwens nog steeds regelmatig terug op vegan of eco-friendly evenementen. De kalender staat op de website in de linkerkolom. Ook op de tAK FB pagina kan je de evenementen terugvinden. t Zou leuk zijn elkaar ook in t echt te ontmoeten!

over ons Tak a plant-based lifestyle

TAK, Heiko, Vanessa, Momo, Charlotje & Esmée x

*waarom de naam tAK

  • *tAK betekent “Dank je” in het Deens. Een ‘dank je’ aan iedereen die plantaardig overweegt, denkt, omarmt. We vinden dit ook een leuke verwijzing naar onze voorliefde voor het Hoge Noorden. Het woord tak in het Nederlands is op en top plantaardig en je kan het ook zien als de afkorting van  The Animal Kingdom