veilig smeren met vegan zonnecrème

De zon staat hoog aan de hemel, het moment om je te beschermen en veilig te smeren met vegan zonnecrème.

Naar aanleiding van een artikel van test aankoop omtrent zonnecrèmes ben ik me gaan verdiepen in de do’s en dont’s wat betreft zonnecrèmes, sprays en -olie.

veilig smeren vegan zonnecrème zonder hormoonverstoorders en koraal safe

En zo ben ik ook op zoek gegaan naar de zonneproducten die veilig, effectief, milieuvriendelijk en uiteraard vegan zijn.

Wat betekent veilig smeren?

Veilig smeren wijst op de ingrediënten waaruit jouw zonneproduct is samengesteld. Maar ook de beschermingsfactor en hoe vaak je de zonnecrème opnieuw aanbrengt.

Breng zonnebescherming royaal aan over het hele lichaam, zeker een handvol (of 2 eetlepels) voor het volledige lichaam. Mensen gebruiken vaak te weinig zonnecrème waardoor ze daardoor ook veel minder beschermd zijn. Slechts de helft van de vereiste hoeveelheid zonnebrandcrème gebruiken, levert enkel de vierkantswortel van de SPF op. vb. Een halve toepassing van een SPF 30-zonnebrandcrème biedt dus slechts een effectieve SPF van 5,5!

Denk eraan van regelmatig opnieuw aan te brengen bij langdurig verblijf in de zon. Voor de beste bescherming raden experts aan om een ​​minimale SPF-zonnebrandcrème van 30 te gebruiken, de juiste hoeveelheid aan te brengen en elke 2 uur opnieuw aan te brengen. Dit is echter een ruwe schatting die afhankelijk is van het huidtype, de intensiteit van zonlicht en de hoeveelheid zonnebrandcrème die je gebruikt.

Het belangrijkste op de ingrediëntenlijst is dat het product geen hormoonverstoorders bevat. Tegen 2025 gaan dan ook alle zonneproducten van de markt waar dit het geval is.

Deze twee staan alvast op het lijstje als te vermijden: Homosalate, een chemische filter die gekend staat als hormoonverstoorder. Een andere chemische UV-filter, octocrylene, breekt na een tijdje af tot benzophenone, ook een gekende hormoonverstoorder.

Kies je voor een zonnecrème, olie of spray?

Dermatologen raden altijd een zonnecrème, dus een dikkere textuur, aan voor de zones die het meest beschermd moeten worden, zoals je gezicht, schouders, rug en decolleté. Denk ook aan de oren!

Voor de rest van je lichaam kun je wél een olie of spray gebruiken. Die kun je makkelijker verdelen, waardoor je ook gemotiveerder zal zijn om regelmatig te smeren. Een spray wordt ook minder vaak aan de lucht blootgesteld waardoor hij toch iets langer bewaart.

Ben je van plan een hele dag in de zon door te brengen?

Kies dan voor extra bescherming door middel van zonnehoedjes, t-shirts met lange mouwen en een zonnebril. Nog beter is dat je schaduw opzoekt of creëert. Er bestaat ook UV bestendige zwemkledij, dit kan interessant zijn voor de kinderen. De zon is ook het meest schadelijk tussen 12 en 15 uur.

Wat betekent reef safe?

Hoe zit het met de bescherming van de koraalriffen? In Hawaii is een wetsvoorstel aangenomen dat verschillende soorten zonnebrandcrèmes verbiedt vanaf 2021. Niet alle zonnecrèmes zouden namelijk goed zijn voor het koraal. Zorg ervoor dat de stoffen octinoxaat (ook octylmethoxycinnamaat genoemd) of oxybenzone (ook benzofenon-3 genoemd) niet in jouw zonnebrand zitten.

Naast het kiezen voor milieuvriendelijke zonneproducten, is het ook belangrijk dat je het gebruik van zonnebrandcrème vermindert. Trek bijvoorbeeld een (uv beschermend) shirt aan tijdens het snorkelen of het watersporten.

Daarnaast is het gebruik van een zonnecrème beter dan zonnespray. Zonnebrandsprays blijven minder goed op de huid zitten en komen sneller in het water of op het zand terecht.

Vegan zonnecrème en zonnespray

We zijn dus op zoek gegaan naar een goed zonneproduct die aan alle bovenstaande eisen voldoet.

Wat betreft zonnecrème hebben we gekozen voor de producten van New Layer. Een Pro Vitamine D zonnecrème in factor 30, binnenkort ook factor 50. De spray met zonneolie SPF30 van Seventy One Percent zit al een paar jaar in het gamma. En de heerlijke beschermende dagcrème, Climate Defence Facial Cream SPF30 van Evolve Beauty.

Wat betekent Pro Vitamine D bij New Layer?

Door middel van biologisch suikerriet activeert de Vitamine D-receptoren in je huid voor een revitaliserend effect. Het stelt het lichaam in staat om efficiënter gebruik te maken van de natuurlijk geproduceerde Vitamine D.

De New Layer zonnecrèmes bieden High Performance

NEW LAYER Zonnebrandcrème bestaat uit een speciale formule op basis van plantaardige esterolie die niet alleen superlicht aanvoelt, maar ook tot 56% meer bescherming biedt dan in tests wordt gevraagd. Dankzij de nieuwste UV-filters en een innovatieve formuleringstechnologie wordt het binnen enkele seconden geabsorbeerd en biedt het onmiddellijke waterbestendige bescherming. De lichte formule laat je huid ademen.

De geur van deze zonnecrème is een extra pluspunt. De geur van verkwikkende rozemarijn en zongerijpt fruit brengen je meteen in een mediterraanse stemming.

De New Layer Sunscreen is lief voor de planeet

Met de rifvriendelijke UV-filtertechnologie en het afzien van minerale oliën of andere ingrediënten zoals parabenen, siliconen en PEG kan je naast veilig smeren ook trots zijn op jouw vegan zonnecrème. Met de volledig gerecyclede fles en verpakking is NEW LAYER 100% milieubewust.

En waren dit nu niet de punten waar we naar op zoek waren? Verzorg je huidje en geniet dubbel van de zon!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.