mooi door mij

Bij tAK proberen we zoveel mogelijk te sterven naar een betere wereld. Voor mens, dier en de planeet, tout court. Hetgeen je in de webwinkel vindt, is sowieso altijd 100% plantaardig omdat we hier al een heel grote steen kunnen bijdragen om ons streefdoel te bereiken. Maar projecten die bijdragen tot een meer integrerende wereld kunnen ook ons hart winnen en we hebben dan ook een dikke boon voor het idee achter Mooi Door Mij.

Mooi Door Mij is het label ontwikkeld door Stichting ZOdieZiJN. Hun visie is dat ieder mens waarde heeft voor de maatschappij. En laten wij dat nu ook vinden!

Stichting ZOdIEZiJN is een landelijke onafhankelijke stichting die design en commercie koppelt aan dagbesteding voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Waardering krijgen voor geleverd werk laat een mens groeien. Zinvolle producten maken is daarvoor de basis. Daar is het label ‘Mooi door mij’ voor ontwikkeld. Originele en inspirerende musthaves met een a-merkstatus.

De stichting ZOdIEZiJN, opgericht in 2011, coördineert de samenwerking tussen ontwerpers, zorginstellingen en het bedrijfsleven. De opbrengst van het label Mooi door mij wordt gebruikt voor de ontwikkeling van deskundigheid en investeringen in dagbestedingprojecten.

De makers van Mooi door mij zijn hier de sterren. Het zijn jonge mensen met een (verstandelijke) beperking. Voor de dagbesteding is in een zorginstelling vaak apparatuur en kennis van ambachtelijke technieken aanwezig.
Van duurzame materialen als klei en papier worden producten gemaakt waar je de hand van de maker in ziet.

Nederlandse ontwerpers zijn hier de uitdaging aangegaan om artikelen te ontwikkelen naar hun standaard voor design maar met als voorwaarde dat die met eenvoudige handelingen te produceren zijn.

Bestaande ontwerpen die al aan die voorwaarde voldoen, hebben voor het label Mooi door mij, de uitstraling van nu gekregen: nieuwe kleuren en een eigen stempel.

Dat eigen karakter van de artikelen laat je weten dat er met hart en ziel aan gewerkt is. Het geeft de makers een eigen rol in de maatschappij. Het biedt een persoonlijke uitdaging en zicht op de toekomst.

Kortom, geen anonieme perfectie uit een massafabriek, hier heeft een bijzonder mens aan gewerkt.

De mooi door mij producten vind je vanaf nu dus ook in de webwinkel. Wij hebben de gebakschotels naar een ontwerp van Chris Koens en Ramon Middelkoop. De bordjes zijn door de makers uit klei geprikt en hebben een “gekarteld randje”, waardoor dus elk bord uniek is! Daarnaast hebben we ook de grappige papiermanden, een grote stevige papieren opbergzak om bijvoorbeeld het oud papier in te verzamelen. Ze zijn gezeefdrukt met een kunstzinnige print!

Wist je dat als je een product aankoopt, je ook op die manier een gesigneerd exemplaar in jouw bezit hebt? De persoon die jouw aankoop maakt, plaats ook zijn handtekening! Mooi niet?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.