Botanopia

Per toeval las ik over Botanopia en kwam ik op hun website terecht en wat ben ik blij dat zoiets als ‘toeval’ bestaat!

Botanopia is jong merk dat producten ontwikkelt vanuit onze liefde voor al het groeiende groen. Ze zijn begonnen met een porseleinen accessoire waarmee je op een gemakkelijke manier een klein boompje of plantje kan laten groeien in jouw favoriete glas of vaas. Het ligt op de opening van bijvoorbeeld een glas vlak boven de waterrand. Hierdoor raken de wortels wel het water, maar gaat de plant niet rotten. Daarnaast fungeert het witte oppervlak als een mooi witte canvas en worden de groeiende kiemplantjes in de spotlight gezet.

In de webshop hebben we de twee porseleinen schaaltjes in het assoriment: Sprout Small en Sprout Large. Eigenlijk zijn het twee dezelfde schaaltjes maar de small zijn opening is kleiner dan het large kiemschaaltje. Deze diameter is belangrijk voor welke zaden of pitten je wil gaan ontkiemen.

Als je geïnteresseerd bent in het kweken van kleinere zaden zoals eikels, kastanjes of walnoten, dan raden we je aan om ons kweekschaaltje small te bestellen.

Het kweek- of kiemschaaltje maat Large is de perfecte maat voor het kweken van grotere zaden en bollen, zoals pitten van de avocado, tulpen-, narcissen- of hyacintenbollen. Of je kan ermee grotere vetplanten en cactussen met hun wortels in water laten groeien.

Voel je vrij en creatief om te experimenteren met snelle kiemers zoals peulvruchten, aardappelen maar ook citroengras, knoflook of gember.

De kiemschaaltjes kunnen soms wat verkleuren doordat de pitten pigment afgeven of de onderkant door het water. Plaats ze gewoon in de vaatwas of laat ze een nachtje weken in een oplossing van water en azijn.

Op de website van Botanopia vind je heel veel filmpjes en informatie van hoe je aan de slag gaat! Check it out!

Naast de leuke schaaltjes hebben we ook de plantenvoeding Plant Food. Wanneer de energie opgebruikt is uit de pit, knol of het zaad, kan je jouw plant een boost geven door één druppeltje/250ml wekelijks aan het water toe te voegen. Ideaal is om dit te doen telkens als je het water ververst. Want wanneer je dit ook wekelijks doet, voorkom je algengroei. wist je dat de plantenvoeding ook geschikt is voor jouw kamerplanten? Verdubbel gewoon de hoeveelheid per 250ml water.

Kan je niet wachten van experimenteren dan bieden we ook een leuk zakje aan met een mix van zaden en pitten, de Botanopia seed Mix. deze zijn geschikt voor kiemschaaltje small.

Bij Botanopia vieren ze de pracht van de natuur en de magische kracht die een zaadje transformeert tot een immense boom.

Ik ben alvast volledig gewonnen voor het idee en bewonder dagelijks mijn eigen “eikenboom” en hedgehog cactusje. En jullie?

© tAK | a plant-based lifestyle

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.