cold brew tea is hot

Weet je dat ik regelmatig een kan verse, koud-gezette of cold brew tea zet? Je leest het goed, koud-gezet, niet te verwarren met ice-tea waar de thee warm wordt gezet en vervolgens weer wordt afgekoeld.

Cold brew tea is heel populair in Taiwan, vooral in de zomer. Het is een heel simpele, maar oh zo gezonde, manier van thee zetten. Je doet gewoon je geliefde thee in fris water en laat hem trekken, voor minstens 2 uren, op kamertemperatuur of in de ijskast.

Wat zijn de voordelen van Cold Brew Tea?

Het reduceert de cafeïne, maakt de thee minder bitter en het aroma is veel beter.  Trouwens hoe langer hij trekt, hoe zoeter de smaak. Maar wat doet het juist voor jouw gezondheid? Het is bewezen dat de warmte van het water, bij het traditioneel thee zetten, vaak de meer gevoelige anti-oxidanten vernietigd. Het scheelt dus niet alleen in bereidingstijd en energie maar het is ook nog eens gezonder. Bij tAK hebben we heel mooi thee-assortiment van het Belgische Madn77

madn77 ice tea groene thee 75gr met lepel

Uiteraard is het traditioneel zetten van thee nog steeds heel gezond, heel authentiek, gezellig en een ontspannende handeling.

Deze wetenschappelijk onderlegde informatie vind je terug in het boek, How not to Die van Dr. Greger.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.